The Star & Key Of The Indian Ocean – Vintage Soup…

the_star_&_key_of_the_india.jpgLinks zitten mijn vrienden met ontbloot en zongebruind bovenlijf op het bloedhete strand. Lui en verwend door een lange vakantie maar nog steeds in the mood voor wat onvervalst relaxen. U begrijpt, wij bevinden ons deze zomer niet in ons koude kikkerlandje. Rechts staat de barbecue al klaar, inclusief zomerse hapjes en chillende sapjes. Als straks de kortgerokte en getopte chica’s komen zijn wij er helemaal klaar voor. Op muziekgebied doen we het vandaag eens helemaal anders. Nu eens een keer niet de sufgedraaide Jack Johnson als kabbelend achtergrondmuziekje. Laten we voor de verandering doen alsof we echte surfdudes zijn en Vintage Soup, van The Star & Key Of The Indian Ocean in het ding stoppen. Echte pure surfmuziek waarvan je direct de onweerstaanbare aandrang krijgt om op je surfboard te springen en wat golven mee te pikken. Niet dat het kabbelende watertje waar wij aan liggen daar echt mogelijkheid toe biedt, maar een mens mag fantaseren. Als een echte Vince Vega heb ik zin om rare dansjes te gaan maken en mij heel stoer voor te doen. Dit is retro en tegelijkertijd van alle tijden. Geen gelikte Brian Wilson-koortjes of -arrangementen maar vette reverb-gitaren, plukkerige lickjes en sambaballende percussie. Alsof The Shadows plotseling weer jong en hip zijn of The Hives opeens goede muziek zijn gaan maken. Het rammelt en het kraakt en de sporadische zang is verre van zuiver (om niet te zeggen vals), maar toch klopt alles aan deze plaat. Puur persoonlijk op de koptelefoon of publiekelijk uit de speakers, Vintage Soup is in 2005 het geluid van mijn zomer.


mij=Green Cookie Records / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven