VA – Popronde 2005

va-popronde_2005.jpgAl die fijne kleine bandjes die je elk weekend weer in de kroeg kunt zien ploeteren, krijgen één keer per jaar de mogelijkheid om zich aan een groter publiek te tonen. Natuurlijk, zo hier en daar krijgen ze een recensie wanneer ze van hun moeizaam bij elkaar gespaarde poen een cd-tje op mogen nemen en worden hun live-verrichtingen een enkele keer besproken, maar echte media-aandacht, laat staan aandacht van liefhebbers, dat blijft karig. De Popronde is het jaarlijkse rondtrekkende circus dat in verschillende plaatsen de verrichtingen laat zien van een selectie van die fijne kleine bandjes. Het aardige is dat een aantal ervan verzameld worden op een – ook nog eens gratis (zolang de voorraad strekt) – te verkrijgen cd. De editie 2005 bevat wederom een aardige staalkaart van de optredende bands. Van het al een fiks aantal jaren actieve Cafebar 401, via de groovende orgels van Das Aldi Combo, de nederhop van het website-loze Skum en de singer-songwriters Harold K, Benjamin Winter en Erik Vandenberge tot de voortdenderende vette rocksound van Zeus, de rock ‘n’ roll van The Suicidal Birds en de slimme pop van The Manner Ohne Nerven. Waarmee we de opvallendste van de 21 aanwezige bands genoemd hebben. Als je snel bent kun je nog een cd bestellen en anders kun je de acts in een van de tien deelnemende steden gaan bekijken. Of – en dat is zo leuk bij dit soort bandjes – je kunt een stapeltje mp3’s van hun sites downloaden. Gratis, net als deze cd. En als je ons mailt sturen wij’em misschien wel naar je toe, want we hebben er ook vijf om weg te geven.


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven