VA – Bad Boys For Life Volume 2

va-bad_boys_for_life_vol2.jpgHet uitbrengen van de ene na de andere top-cd lijkt geen enkel probleem voor het Duitse People Like You Records, het samenstellen van een live dubbel-DVD is weer een heel andere tak van sport. Het afgelopen jaar was ik eerder erg enthousiast over de jongste borelingen van The Generators en Mad Sin en nu is het mogelijk om met eigen ogen te aanschouwen of dit materiaal ook op het podium stand houdt. Op Bad Boys For Life Volume 2 delen de beide bands de bühne met genregenoten District, Deep Eynde, Deadline en de US Bombs tijdens een avondje Wenen. Het resultaat is een dikke drie uur spierballen -punk en -punkabilly. Het optreden van Mad Sin is werkelijkwaar sensationeel goed en voldoet aan alle rock n’ roll clichés – en dan heb ik het dus over vuurspuwende contrabassen, rondvliegende drumstokken en hysterische zangers. The Generators blijken in het echie helaas iets minder spetterend te zijn dan op CD, maar beschikken over dermate goede liedjes dat het nog steeds fijn toeven is. Nee, dan de US Bombs. Echte punkveteranen maar daar is alles ook direct mee gezegd. Zanger Duane Peeters doet mij nog het meeste denken aan mijn 85-jarige opa die is mishandeld op een cursus tatoeëren voor beginners. De geluiden die hij uitkraamt zijn vals en vallen steeds buiten het ritme, snel weg met deze treurnis. Deadline speelt strak maar er gebeurt weinig tot niets op het podium, meer geschikt voor een live-cd dan voor beeldmateriaal, in tegenstelling tot Dead Eynde dat zich tenminste compleet uit de naad werkt voor het publiek. De muziek is nogal simplistisch maar het enthousiasme werkt aanstekelijk en maakt het concert zeker de moeite waard. Alles bij elkaar, een enkele uitzondering daargelaten, een puike concertregistratie waarbij vooral vlaggenschip Mad Sin zijn status als eersteklas liveact meer dan waar maakt.


mij=People Like You / Suburban

One comment

  1. Magnus

    Mad Sin zondagavond nog gezien in de Melkweg samen met Peter Pan Speedrock. Erg leuk allemaal. Moet wel zeggen dat de bierconsumptie wat gaten in mijn hersenpan heeft geslagen . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top