Gasoline Brothers – Hm!

gasoline_brothers-hm.jpgHet kan bijna geen toeval zijn dat er aan de ene kant in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn plannen zijn om Neerlands hoogste bouwwerk (262 meter!) Belle van Zuylen te bouwen en dat aan de andere kant een nieuwe Utrechtse band is opgestaan genaamd The Gasoline Brothers die geïnspireerd zijn door science fiction. Utrecht wil kennelijk de lucht in. Nu is de eerste nog slechts een plan, maar de eerste officiële release van de broers genaamd Hm! is een feit. Nou zijn de broers Jeff, Jack, Jim en Joe Gasoline geen onbekenden, want ze verdienden reeds hun sporen in Walker Diver, Gloricz Jim, The Yearlings, Paper Moon en Sandusky. Bands die één ding gemeen hebben: het maken van een leuk popliedje met de nodige alt.country-invloeden. Hier doen ze het niet anders. Het bijzondere is echter dat naast het thema ruimte er ook gezocht is voor de muzikale vertaling in de vorm van allerlei bliepjes, piepjes en geluidssamples. Daarnaast zijn er dus de popliedjes met alt.country-invloeden waarbij met name de Beatlesque-invloeden opvallen en bij mij de naam Elvis Costello geregeld naar boven komt. Het mag dus duidelijk zijn dat er iets bijzonders de lucht in is geschoten door deze broers die uiteraard geen broers zijn, maar er een leuke naamgrap met dito tekeningen van hebben gemaakt. De boeven! Ik moet steeds maar denken aan de beruchte The Dalton Brothers. Ik zal mijn oude Lucky Luke‘s eens van zolder halen. Al was in zijn tijd de trein al een sensatie.


mij=My First Sonny Weismuller Recordings / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven