Gob Squad – Far Beyond Control

gob_sqad-far_beyond_control.jpgEr zijn in deze prachtige barre tijden verstandigere dingen denkbaar dan hardop zeggen dat je je verdiept in een Deens product. Vooralsnog heb ik nog geen cartoons of spotprenten op de website of het CD-hoesje van Gob Squad kunnen ontdekken dus misschien valt het allemaal wel mee. Het is voor mij wel een noviteit dat er in het land van mooie voetballers en Lego ook gepunkt wordt. Gob Squad is de aanvoerder van wat een heuse Deense punkgolf zou moeten worden, als ik de virtuele media mag geloven. Het uitroepen van Far Beyond Control als beste Deense punkalbum van het jaar door enkele gezeghebbende web- en magazines schept ieder geval genoeg verwachtingen. Gelukkig is het pretentieniveau niet al te hoog, iets wat Scandinavische en Duitse punkers nog wel eens dwars wil zitten. GS lijkt er vooral op uit om een beetje lol te maken en tegenwicht te bieden aan al die Zweedse skatebands die zo ontzettend succesvol zijn in de VS. Ze kiezen hiervoor een weinig opzienbarende route en funderen hun liedjes eveneens stevig op de Amerikaanse voorbeelden (NOFX, Rancid, meer van dattum). Wat de band onderscheidt van de noorderburen is het minder gelikte geluid en de minder storende Engelse uitspraak. Vooral dit laatste is iets waar bij mij al jaren de tenen van krommen en ook op Far Beyond Control is het nog niet helemaal perfect, het is gelukkig al wel stukken beter. Verder is er weinig nieuws onder de zon en zie ik geen gegronde reden om deze band een grotere kans toe te dichten om succes aan de overkant van de oceaan te krijgen dan een Nederlandse collega als bijvoorbeeld Allunderage.


mij=Wolverine Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven