Prefuse 73 – Security Screenings

prefuse_73-security_screenings.jpgPrefuse 73 (Prefuse voor vrienden) laat in het persbericht bij Security Screenings weten dat deze release geen echt album is, maar louter een verzameling liedjes die reacties zijn op bepaalde dingen die hem zijn overkomen in het afgelopen jaar. Dat is muzikant voor ‘Hoi, ik schaam me hier een beetje voor.’ Dit “album” is een beetje een rommeltje, en aangezien zijn vorige albums (met in het bijzonder One Word Extinguisher uit 2003) binnen het glitchhopgenre zo ongeveer hetzelfde aanzien genieten als uit marmer gehouwen Turkse tempels uit de klassieke oudheid is het misschien niet zo raar dat Prefuse 73 Security Screenings daar niet toe durft te rekenen. Persoonlijk vind ik dat die overgepolijste albums juist wel wat verrassende onvolkomenheden of zelfs ongestructureerde lelijkheid konden gebruiken, en wat dat betreft ben ik heel blij met deze nieuwe. De bouwstenen zijn als vanouds het schijnbare in- en uitademen van de synthesizers, de bloemrijke melodieën en de simpele, dagdroomaanmoedigende hiphopbeats, maar deze zijn nu voor het eerst vergezeld van een zweem van gemakzucht en gedachteloze experimenteerdrift. Ik vind dat dat werkt, want het is nu tenminste niet zo netjes allemaal. Er zijn bovendien twee cameo’s om je aan te verlustigen: “We Leave You In A Cloud Of Thick Smoke And Sleep Outro” bevat het kenmerkende, overmatig op elkaar gestapelde gewo-oh-oooh van Babatunde Adebimpe (van TV On The Radio), en Keiran Hebden (Four Tet) maakt een sprookjesachtige chaos van “Creating Cyclical Headaches”.


mij=WARP / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven