Hospital Bombers – Hospital Bombers (EP)

hospital_bombers-ep.jpgOnbekend maakt onbemind geldt zeker voor veel alternatieve Nederlandse bands. Er zijn weinig plekken in de media waar ze hun kunnen mogen laten horen. Deze volgt liever de commercie i.p.v. moeite te doen en hun nek uit te steken voor eigen producten. Ik ben van mening dat er hier genoeg te halen is. Als ik dan op zijn tijd eens iemand laat horen wat er zoal aan releases uitkomt dan zijn ze meestal positief verrast. Eén van de nieuwe aanwinsten is Hospital Bombers waarvan ik in het livecircuit reeds een geslaagd optreden zag en waar het nummer “Kittens” reeds te horen was op de Subbacultcha! -verzamelaar. Dit nummer is ook te horen als één van de vijf tracks op hun eerste EP. Het viertal uit Amsterdam en omgeving kent een bandverleden (en heden) in bands als wijlen Seedling, wijlen Norma Jean en de springlevende The Heights. Allemaal bands die bij mij in een hoog vaandel staan. Dat is met dit bandje dat sterk is in korte songs met een sixties folky-sound niet anders. Hospital Bombers zullen waarschijnlijk onbekend en dus onbemind blijven bij het grote publiek. Ik zie een tweede reden om toch maar eens een eigen platenlabel te beginnen. Ik wil namelijk meer, veel meer.


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven