VA – Subbacultcha!

Even was ik bang dat door het stoppen van het Silent Minority-label er weer een aantal Nederlandse veelbelovende acts (Blues Brother Castro, Vladimir) zou stagneren in hun ontwikkeling. Gelukkig is één van de oprichters van Silent Minority, Ard Boer, gelijk weer een nieuw label gestart onder de noemer RaRa-records. Waar het eerste wapenfeit van Silent Minority een toffe verzamelaar was, heeft RaRa al andere releases gedaan – onder andere Vladimir’s The Notion Express en de re-release van de Ro-Robot EP – voordat de eerste verzamelaar er is. De titel Subbacultcha! is, behalve een nummer van de Pixies, ook de naam waaronder Blues Brother Castro’s Leon Caren gebundeld onbekendere acts presenteert in de kleinere clubs van Nederland. Het zijn overigens niet allemaal Nederlandse bands, de post-rockers van A Red Season Shade zijn Frans en Meanwhiles is Amerikaans, en ook niet per sé kleine acts. Woost leverde eerder dit jaar met Colour My Skin een sterk debuutalbum af en Alamo Race Track dreigt zelfs door te breken in Frankrijk waar hun album binnenkort verschijnt. Gelukkig zijn de onbekendere acts niet minder leuk, maar dat wisten we deels al want, Spider Rico, Jimmy Barrock, Sweet Assembler, Ro-Robot kregen hier al eerder een veer in de bips gestoken. Voeg daarbij de lekkere rammelrock van ET Explore Me, The Ik-Jan Cremers’ toffe lo-fi trash, Norma Jean/Seedling vrucht Hospital Bombers, vuilnisman Ottoboy en je weet: diegene wie zegt dat Nederland geen leuke bandjes kent moet nodig eens wat aan zijn oren en ogen laten doen, want zit er mijlenver naast. Dat bewijst deze verzamelaar maar weer eens.


mij=RaRa / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven