Waterdown – All Riot

waterdown-all_riotWaterdown is één van die Europese bands die het voor elkaar heeft gekregen om aan te klampen bij enkele van de grote Amerikaanse hardcore- en punkbands. Tournee’s met onder anderePennywise, Boy Sets Fire, Sick Of It All en Thursday zijn geen lullige wapenfeiten en zeggen direct iets over de muzikale voorkeuren van de band. Op hun derde plaat proberen de Duitsers nog meer dan voorheen de combinatie van deze bands te vinden, met redelijk succes. All Riot is een harde plaat geworden, met enkele melodieuze momenten en vooral heel veel spierballentaal. Driekwart van de nummers zijn gericht aan een ongedefinieerde ‘you’, die het zwaar te verduren krijgt. ‘You’ moet dit, ‘you’ moet dat, ‘you’ is een dommerik die beter moet luisteren, echt vriendelijk is het allemaal niet. Sporadisch wordt de hand in eigen boezem gestoken maar het is toch vooral ‘you’ (ik?) die het moet ontgelden. Een beetje makkelijk, maar goed, de teksten zijn gelukkig niet de voornaamste reden om dit toch een puike plaat te vinden. Veel nummers zijn muzikaal van hoog niveau en zeer opzwepend. Het iets te geforceerd schreeuwen is een euvel dat gelukkig in beperkte mate voorbij komt en vooral de pure zanglijnen zijn van grote klasse. Zo goed als de Grote Amerikaanse Broers is het nog net niet, maar dat zal niet lang meer duren.


mij=Victory / Surburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven