Adem – Takes

Adem - Takes Het is jammer dat DubbelMono half gestopt is met zijn Platenkast-project. Of beter, jij als lezer/luisteraar bent gestopt inzendingen naar hem te sturen om zijn site te updaten. Ik vond het na een toevoeging altijd weer leuk om te proberen te spotten wat er bij een ander in de kast stond, al was dat meestal vrij lastig. Maar goed, dan viel nog genoeg te kijken, want het is bij vele inzendingen een enorm zooitje allegaar, ook qua kast. Het zou wel mooi zijn als artiesten zelf ook eens wat in zouden sturen. Ik ben wel benieuwd naar de rest van de platenkast van Adem. Op zijn nieuwe cd Takes geeft hij – voluit Adem Ilhan geheten en naast soloartiest ook bassist in Fridge – in ieder geval een meer dan interessant doorkijkje in de periode 1991-2001, in wat hem inspireerde als artiest. En daar zit aardig wat obscuur spul bij. Ik bedoel, wie heeft de 7″ van Bedhead‘s “Bedside Table” in de kast staan? Of weet wat het B-kantje is van Smashing Pumpkins‘ “I Am One”- single? Adem heeft het in zijn kast staan. Net als de 12″ van Tortoise “Garmera”. Maar daarnaast ook albums van PJ Harvey, Lisa Germano, Pinback, Yo La Tengo, Aphex Twin, Björk, The Breeders, Low en dEUS. Tracks van albums van deze artiesten goot Adem in een singer-songwriter-jasje en zingt ze met zijn fragiele stem. Dat Adem hierbij niet bang is om heilige muurtjes te slechten blijkt wel uit zijn versie dEUS’ “Hotellounge”. Daar zullen ze in België wel van fronsen, maar ook zij kunnen niet ontkennen dat deze versie ronduit geweldig is. Adem maakt de liedjes af en toe onherkenbaar en zelden herleidbaar tot de originele artiest, maar zijn dat niet meestal de fraaiste covers? In dit geval wel in ieder geval.


mij=Domino / Munich

5 reacties

  1. Over dat singletje van Bedhead heb ik meerdere keren gesproken, maar ik heb het nooit gezien of gehoord. Net zomin als de 3×7″ versie van Celebrate the new dark age van Polvo (terwijl het uit mijn hoofd 7 nummers waren). Net zomin als het eerste singletje van David Pajo solo als “M”. Dat is allemaal zolang geleden. Zolang dat ik niet eens meer weet of mijn 12″ van Gamera nu van oranje of wit vinyl is. Ik houd het op oranje.
    Hoe dan ook een intrigerende recensie en zal ik een op zoek gaan naar Adem en proberen te achterhalen wat het platenkastproject van Dubbelmono behelst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven