Edie – Songs

Edie - SongsHet leven zit vol keuzes. Trek je een spijkerbroek aan of toch maar die nette broek? Eet je een boterham met smeerkaas of toch een met die lekkere jam? Neem je een glas thee of toch maar die heerlijke geurende kop koffie? Het leven zit vol keuzes. Toch betekent een keuze helemaal niet dat je er voor je leven aan vast zit. Zo woonde Edith Pijpers in Rotterdam. Ging Frans studeren. Maakte die studie echter niet af en verhuisde naar Parijs om de taal in het echte leven te leren. Werd model. Ging naar Sydney. Leerde gitaar spelen. Verhuisde naar L.A. Werd ontdekt. Maakte filmmuziek, bracht drie albums uit. Had ondertussen de artiestennaam Edie aangenomen en was verhuisd naar Nashville. Ze schilderde ook nog. En komt nu, in 2008, met Songs aanzetten. Twaalf liedjes van deze singer-songwriter uitgebracht op nota bene een Nederlands label met als producer Theo de Jong die ook de nodige instrumenten voor zijn rekening neemt. Elf songs zijn van eigen hand, “When Doves Cry” is uiteraard van Prince. Ze lijkt het trucje van Sinead O’Connor met “Nothing Compares To You” na te willen doen. Al moet ik qua stemgeluid meer aan Heather Nova denken. Haar eigen Engelstalige liedjes liggen ook in de lijn van Nova’s werk, maar de twee Franstalige vreemd genoeg weer niet. Ze lijken weggelopen uit een Franse film met muziek van Yann Tiersen. Echt keuzes maken doet ze dan ook niet, wat ik toch wel een manco vind. Maar gezien haar levensgeschiedenis past dit bij haar. Je moet altijd deuren open blijven houden. Wordt vast vervolgd.


mij=AG Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven