The Capstan Shafts – Fixation Protocols

the_capstan_shafts-fixation_protocols.jpgZoals dat gaat als een muziekgenre met de doodgraver is meegegeven: er blijven altijd muzikanten hun eigen hoogstpersoonlijke wiel uitvinden. De hoogtijdagen van de lo-fi liggen al meer dan tien jaar achter ons, maar Dean Wells werkt nog steeds in hoog tempo aan zijn basaal opgenomen liedjes. Sinds 1999 heeft hij al zeventien releases op zijn naam staan. Geen track klokt langer dan een minuut of twee en dat maakt zijn output nog indrukwekkender. Voelt u de naam Guided by Voices al borrelen? Er drijven er nog een paar onder de oppervlakte. Wat te denken van John Darnielle’s Mountain Goats of Neutral Milk Hotel. De stem van Dean Wells doet soms verbazingwekkend veel aan Jeff Mangum denken. Onder de naam The Capstan Shafts brengt hij in eigen beheer of op kleine labeltjes zijn platen uit. De score staat op dit moment op tien EP’s en zeven full-length cd’s. Zijn laatste boreling heet Fixation Protocols en bevat tweeëntwintig kleinoodjes. Niet elke track is even interessant, maar sommige kietelen zoals de beste lo-fi-tracks dat kunnen doen. Het zijn niet de mooiste melodieën, spannendste akkoordenwisselingen of meest curieuze vondsten die zijn liedjes kwaliteit meegeven, maar juist het feit dat je niet exact de vinger op de juiste plek kunt leggen, maakt deze plaat van Dean Wells de moeite waard. In de gaten houden.


Mij=Rainbow Quartz / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top