Spendex Devils / The Hitman Hearts

Spendex Devils‘We’re all temporary substitutes. Doing God’s job. We’re all temporary substitutes, doing Satan’s job’ De heren van het Frieze Spendex Devils – waarom ze spendex niet gewoon als spandex schrijven is me een raadsel – proberen beide werelden te vriend te houden. De kans zit er natuurlijk in dat je dan aan beide kanten vijanden maakt, maar daar zijn ze blijkbaar niet zo bang voor. Voordat ze je dit verkondigen moet je overigens wel wachten tot het laatste nummer van hun titelloze debuut-ep. Hierop laat het kwartet, dat zichzelf van namen Outside Little Leg, Babyface Roller, Mick Heal en Catchy the Monkey heeft voorzien, van de smoezeligste kant zien. Als een soort van Nirvana dat door de sleazerock getrokken is. Dat is ook gelijk een beetje het manco van de band. Het is niet sleaze genoeg om als (toekomstige) topper in de sleazerock door te gaan, maar ook niet indierock genoeg om hier hoge ogen te gooien. Maar wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen in de nabije toekomst, als er al een keuze gemaakt moet worden. Met een amalgaam is natuurlijk op zich ook weinig mis, maar dan moeten de liedjes op een volgende release wel nog even net een slag beter worden.
The Hitman HeartsThe Hitman Hearts zijn wat dat betreft een stuk duidelijker. Die gaan gewoon altijd vol gas. Dat past ook wel bij hun naam. Die naam is een knipoog naar de legendarische Canadese pro-worstelaar Bret “The Hitman” Hart. Waarschijnlijk zaten de vijf gasten van The Hitman Hearts dus tegelijkertijd met mij urenlang naar showworstelen te kijken terwijl we eigenlijk moesten studeren. Ze maken dan ook precies de muziek die zou passen bij een leader voor deze ‘sport’: vuige ouwe school rock-‘n’-roll in de lijn van Motorhead, Gluecifer, AC/DC, The Hellacopters of – dichterbij huis – The Spades en Peter Pan Speedrock. Origineel is het dus niet per sé wat ze laten horen op deze debuut-ep, maar daar gaat het in dit soort gevallen ook niet om, het gaat om power, energie en de juiste riff en op dat gebied bezitten deze Leidenaars louter schoppen azen.


mij=Maz / Eigen Beheer & Eigen Beheer

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top