A Girl Called M / M-Jo

A Girl Called MNew Wave, The 80s did exist, all of those ‘Cure’-clichés revisited. Eigenlijk zegt Michel Geelen het allemaal zelf al op het A4-tje dat in de jewelcase van het cd’tje van A Girl Called M gestoken zit. Want als deze EP een ding wél is, is het een hommage aan The Cure in hun hoogtijdagen. Ik liet deze cd horen aan Mevrouw Storm – hardnekkig fan – en die dacht eerst echt te maken te hebben met haar onbekende nummers (of outtakes) van Robert Smith en consorten. Toen ze wat aandachtiger luisterde, hoorde ze gelukkig toch wel dat het niet The Cure kon zijn. Maar we zaten toen toch al wel bij het vijfde nummer “Dreaming Of You”. Mocht er dus iemand nog een Cure-coverband willen beginnen, dan raad ik hem of haar aan toch eens naar Eindhoven te rijden en aan te kloppen bij Van Geelen. Die heeft dan naast de covers ook nog zes eigen tracks liggen om langzaam naar een ‘eigen’ repertoire toe te werken. Da’s best een goede prestatie voor een drummer die normaal toch uit een heel ander vaatje tapt in Emotional Elvis en Red Zone Cuba.
M-Jo - Allow Sound KindHet cd’tje Allow Sound Kind van M-Jo komt ook met een A4-tje info. Deze is zelfs handgeschreven door Mark de Jonge, de ‘grote’ man achter M-Jo. Hij schrijft dat hij een Amsterdamse popzanger is. Ik dacht dat hij daarmee eigenlijk gewoon een akoestische singer/songwriter bedoelde, maar dat blijkt bij beluistering absoluut niet het geval te zijn. Op Allow Sound Kind tapt M-Jo uit een vaatje dat ligt op het kruispunt van de grillige albums van Beck, het knullige van Guided By Voices en The Beatles zo rond hun witte album. Dat levert dus een nog bonter plaatje op dan de gemiddelde tekening van Junior of de Jongedame. Het vereist van een luisteraar wel het een en ander aan flexibiliteit om mee te gaan in deze joyride. Maar geduld wordt wel beloond in dit geval. Dan kom je namelijk vanzelf langs lieve liedjes als “Sandwich Girl” en “Honey”, maar ben je ook al een paar keer flink uit de bocht gevlogen voordat je bij afsluitende Arthur Lee-cover “My Flash On You” aanbeland bent.


mij=Eigen Beheer & Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top