Donavon Frankenreiter – Pass It Around

donovan_frankenreiter-pass_it_around.jpgSoms is het niet zo handig om vooraf een bio te lezen die meegeleverd wordt. Zo kwam de naam Jack Johnson voor in de bijgeleverde bio van Donavon Frankenreiter‘s nieuwe album Pass it around. En tja, als iemand in mijn ogen saaie liedjes maakt dan is het Jack wel. Maar geldt dat dan ook voor Donavon? Op het eerste gehoor wel. Frankenreiter maakt dezelfde laidback easy going liedjes als leermeester Johnson. En ook hier valt het op dat de meeste spanning moet komen van de gastbijdragen uit het vaste vriendengroepje. Zo geeft de inbreng van Jose Hernandez het nummer “Your Heart” een lekker mexicaans tintje. En G.Love beperkt zich deze keer in “Sing a song” tot een korte maar fijne solo op de mondharmonica. Ik lees ook nog dat Ben Harper op de titeltrack meedoet, maar helaas voor mij (Ben kan ik dan nog wel waarderen) kan ik het nergens ontdekken. Sterker nog, ik ben bij het beluisteren van de cd al gauw kwijt bij welke track ik zit. De rest lijkt zo veel op elkaar dat ik geen onderscheid meer kan maken of ik liedje 5 of 8 aan het beluisteren ben. En dat heb ik ook vaak bij nummers van vriend Jack, dus voldoet Donavon ook na meerdere luisterbeurten aan de verwachting die de naam in de bio heeft geschept. Maar mensen die wel van Jack houden kunnen dus blind deze cd aanschaffen. En op zich, op een zwoele nazomeravond met het zonnetje op mijn gezicht terwijl ik een boek zit te lezen is dit prima achtergrondmuziek. En het zal ook vast goed gedijen op Sky Radio. Samen met vriendje Jack.


mij=Lost Highway / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top