Populous With Short Stories – Drawn In Basic

Populous With Short Stories - Drawn In BasicHet hoesje past prima bij Drawn in Basic. Een kriebelig, chaotisch geheel, met huisjes, boompjes en een lachende kies. Speels en fragmentarisch als de muziek. De titel past trouwens ook, want de nummers zijn kort en schetsmatig, een paar pennenstreken en dan op naar de volgende. De meeste van de zestien liedjes halen de drie minuten bij lange na niet. De Italiaan Populous verzorgt de muziek, een soort speelgoed-shoegaze, vol Casio-ritmes, synthesizers die ploinken als waterdruppels, met af en toe wat zachte distortion. Ergens tussen Ochre, Boards of Canada en de soundtracks van Michael Andrews. Niet heel anders dan wat je gewend bent van Morr, maar dat is tegelijkertijd ook een kwaliteitsstempel. Short Stories wordt op de website van het label een mc genoemd maar rappen is wel ‘t laatste wat hij doet. Hij zingt zoals je verwacht bij deze muziek. Als een postbode. Dat doet ie goed en het duo komt bij vlagen bijzonder catchy uit de hoek, bijvoorbeeld in “Porcelain”. ‘Do you wanna to build with porcelain or do you wanna try to build with something else?’ “Royale Gold” is bijna een electropop-cover van Pinback. Halverwege raakt ‘t sprankelende er wat af. De nummers lijken wat leger, misschien was het toch beter geweest om de eerste acht op te rekken naar een minuut of dertig, in plaats van een kwartiertje. De eerste helft is hoe dan ook uiterst geslaagd te noemen. Populous moet die Short Stories maar in vaste dienst nemen.


mij=Morr / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top