Naked Song – Voorpret

Eigenlijk hoeven we alleen de tekst op de website maar aan te halen:
Een hele middag en avond lang niets anders dan de beste nationale en internationale singer-songwriters van dit moment op vijf podia. Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Op het Naked Song Festival gaan de muzikanten terug naar het begin: solo. Grote namen maar ook nieuwe ontdekkingen, van Americana tot indie acts, het beste uit Nederland en zelfs Franse chansons. Van solo artiesten, maar ook duo’s, trio’s en full bands.
Novastar
Kijk, daar staat geen onvertogen woord tussen en het maakt meteen duidelijk wat de bedoeling is van NakedSong, in Eindhoven. We gaan terug naar de pure essentie en we kunnen de oordopjes thuis laten. En dat is ook wel eens prettig op zijn tijd.


mij=Door: Gr.R.
De grote namen behoeven weinig introductie. Van Spinvis, Joost Zweegers en Rory Block weten we wat ze kunnen en ook opener John Gorka is een gekende naam in het folkgenre, al is hij het minst bekend van dit kwartet. Maar toch ben ik benieuwd naar Gorka. De man heeft in kleine twintig jaar een constant oeuvre opgebouwd dat te weinig voor het voetlicht komt. Het werk van Zweegers komt dat wel en bij zijn optreden met Novastar doet hij wel vaker een stapje terug en voert hij zijn nummers in zijn eentje uit. In de grote zaal zal alles aan overigens aan elkaar gepraat worden door Denvis. Kijk, dat is nu een carrièreswitch…
Van Dyke Parks
In de Rabobankzaal zal het ondertussen aardig druk zijn. De meester zelf, Van Dyke Parks geeft een tweetal masterclasses, arrangeren en song schrijven, maar omdat aan uw recensenten geen muzikanten verloren zijn, laten we die gaan. We gaan wel even kijken bij Eliza Gylkison. Veel meer country zullen we niet meer horen vanavond, maar een prachtige stem heeft ze. In deze zaal opent Richard Shindell, die als hij klaar is meteen door kan naar zijn oude bandmaat John Gorka. Ook singer-songwriters zijn ooit met een bandje begonnen.
Fuck The Writer
Er staan gelukkig ook Nederlanders op Naked Songs (nee, ik maak de blootgrap niet). De Rotterdammer Fuck the writer treedt er op met mede-Rotterdammer Sir Ian. De naam van Fuck the Writer is zelfs op File Under al vooruit gesneld, dus die gaan we zeker niet missen. Ma Rain wordt Marijn genoemd door haar moeder en komt uit Amsterdam. Zij neemt haar hele band mee en dat is voor de afwisseling wel eens prettig. Haar soulfolk verdient in ieder geval een volle zaal. Met meer zijn ook Songwriters United. Engelse, amerikaanse invloeden, doch Nederlandse gitaristen (De Vries, Baartmans en Van Dijsseldonk). Ook voor de broodnodige afwisseling.
Spinvis
Buitenbeentje is natuurlijk Wreckless Eric. De man is een ouwe pubrocker uit de bloeiperiode van Stiff, maar kan het nog steeds. Nu met zijn vrouw, maar wel weer op Stiff! Kortom, alle hoeken van het singer-songwritersgenre worden geraakt en er staat een boeiende line-up. File Under heeft er zin in…
Had u er ook zin in? Dat bent u mooi te laat! Wij gaven ism de organisatie namelijk 5×2 tickets weg voor Naked Song. Het enige dat je hiervoor moet doen was een formuliertje in vullen. Daarvoor is het nu te laat.

Een reactie

  1. johan peels

    Zijn er nog Wreckless Eric fans, die hem en Amy Rigby tijdens een intiem,uniek huisconcert willen zien? Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor zondagavond 31 mei 20.15 in Dommelen/Valkenswaard. Entree 20 euro (wel inclusief drank/hapjes)informatie/aanmelden: johanpeels@hotmail.com of 0402019395

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven