Soulsavers – Broken

Soulsavers - BrokenAlles wat Mark Lanegan aanraakt verandert in goud. Punt. Hij hoefde eigenlijk al niks meer te bewijzen na zijn werk met Screaming Trees en Queens of the Stone Age, maar lijkt desalniettemin aan een zoveelste carrière te zijn begonnen. Vreemd genoeg maakt de als notoire loner bekend staande zanger vooral indruk als hij met anderen kan samenwerken. Zo vult zijn diepe grom de stem van Isobel Campbell al jaren perfect aan en heeft hij in Greg Dulli een bloedverwant gevonden bij de The Gutter Twins. Ook met het Engelse electronicaduo Soulsavers matcht hij erg goed. In 2006 drukte hij al een groot stempel op vrijwel alle nummers van hun album It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land. Het nieuwe Broken lijkt nog meer een Lanegan-project met de Soulsavers als achtergrondmuzikanten. Maar Lanegan is niet de enige treurwilg die op Broken komt meezingen. Ook Richard Hawley (“Shadows Fall”), Mike Patton (“Unbalanced Pieces”) en Jason Pierce (“Pharaoh’s Chariot”) zijn van de partij. Absoluut hoogtepunt is Will Oldham‘s “You Will Miss Me When I Burn” dat door Lanegan met alleen pianobegeleiding op huiveringwekkende wijze wordt vertolkt. De door de Australische zangeres Red Ghost gezongen nummers (“Praying Ground”, “By My Side”) zijn sensueel en meeslepend. Er zullen dit jaar weinig platen met meer soul dan dit Broken uitkomen.


Mij=V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top