Eisenhower – Eisenhower (EP)

Eisenhower - Eisenhower (EP)Eisenhower is een Groningse formatie die het Rooie Oortjes Festival won vanwege ‘de combinatie van rauwe rootsrock met vierstemmige vocale harmonieën’, zoals de jury het verwoordde. De prijs bestond uit twee dagen studiotijd, wat deze EP met drie songs opleverde. Opener “Time The Time” laat al horen dat deze band inderdaad iets bijzonders in handen heeft. Muzikaal hangt dit nummer zo nu en dan dicht tegen Queens Of The Stone Age aan, maar de harmonieën maken er iets speciaals van. Zelf noemen ze invloeden als Led Zeppelin, Uriah Heep, Deep Purple, Wolfmother, The Parlor Mob en Tool. De wortels liggen dus in de seventies hardrock en dat is te horen. Toch is er een factor die voorgaande bands minder hebben die bij Eisenhower van groot belang is. Want de gitaren mogen dan wel lekker stevig in de mix zitten, met name de laatste twee songs, “The New Guy” en “Eclipse” hebben een onweerstaanbaar poppy randje. Elk van de songs heeft er iets inzitten dat het stramien even doorbreekt, zoals een lekker naar voren huppelend basloopje of een koortje. Voor de mix en mastering is veel tijd genomen en dat hoor je eraan af. Deze Groningers leveren daarmee een EP af die naar meer doet verlangen. Voor maar drie euro is ‘ie de jouwe.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top