Braids – Flourish // Perish

Braids - Flourish // PerishToegegeven, het is een Sesamstraat-spelletje voor popnerds, maar welke letter is het best in uw platencollectie vertegenwoordigd? Ook bij u zou dat zomaar eens de ‘b’ kunnen zijn. Het kan toch geen toeval zijn dat het Canadese Braids op Björk, Bloem de Ligny en Bat For Lashes lijkt? En niet zo’n beetje ook! Dat de begeleidende beats uit het straatje van Burial en Boards of Canada komen zal u dan niet meer verbazen. Flourish // Perish is vooral ritmisch een bijzonder sterke plaat. Het klepperen en knetteren houdt de luisteraar zonder problemen bij de les. De band geeft zo een frisse draai aan het IDM-genre. De vocalen doen wat minder naar het puntje van de stoel schuiven. Niet alleen heb ik na een week nog geen enkele tekst onthouden, echt charismatisch of meezingbaar zijn de zanglijnen ook niet. Juist in de kortere, traditionele liedjes wordt dat een probleem. Braids is beter op dreef als de zang als sirene-achtig instrument wordt ingezet, om zo de klankvelden met veel echo en galm in te kleuren. “In Kind” en “Together” zijn twee fraaie voorbeelden. Laatstgenoemde had zo op een album van ‘Bien’ Feith gepast.


mij=Full Time Hobby

8 reacties

 1. Qua mp3’s kan ik het zo snel niet tellen, maar in mijn kast is het de S. 🙂
  Bij mijn albums is het de A (gevolgd door de M)
  A!? die doet vrij weinig bij mij.
  inderdaad S en M (en T) zijn bij mij in de kast ook groot.
  Er zijn wel vrij veel metalbands met een A natuurlijk. Apocalyptica, After Forever, dat werk. Ook op Wikipedia is de A ‘t grootst. Maar dat kan ook met andere dingen te maken hebben natuurlijk…
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_metalbands
  (Soms vraag ik me af of bands expres namen kiezen die vooraan in het alfabet zitten.)
  Yep, genoeg keus voor mij daar 🙂
  En met dat laatste zou je ook best wel eens gelijk kunnen hebben.
  Ik bij elke letter tenminste één cd. Ik gok dat de S het meest voorkomt, met een keer of 85 Status Quo en verder Spock’s Beard en Savatage. Bij de albumtitels is het geheid de L van “Live”. 200+ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven