Iamthemorning – Belighted

iamthemorning - BelightedSoms zijn er platen die je bijna te mooi vindt om er nog een fatsoenlijke recensie over te kunnen schrijven. Dit is er zo eentje. Ja, Belighted is prachtig. Het is dromerig – maar er wordt ook stevig gerockt. Het klinkt als een klok. Het valt op tussen alle andere releases. En dan is iamthemorning ook nog een formatie die pas aan het tweede volledige album toe is. Hun eerste album bij een platenmaatschappij, bovendien. Dat drummer Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson) eraan meewerkt was een verrassing die al even bekend was. Net als de hulp van Marcel van Limbeek (engineer bij Tori Amos), die behalve zijn plek achter de knoppen ook een Kickstartercampagne opzette. En dan komt dit duo bovendien uit Sint-Petersburg, Rusland. Toch niet een land waaruit heel veel goede muziek onze richting opkomt. Wat moet ik nog meer zeggen dan dat ik het ongelooflijk mooi vind en dat ik na het debuut en de Miscellany EP al niet meer kon wachten op dit pareltje? Kortom, u moet zelf maar gaan luisteren. Naar de betoverende stem van Marjana Semkina, de rockklanken van “The Howler”, de jazzgitaar in “Intermission X”, de bijna klassieke piano halverwege “Crowded Corridors”, de up-tempo en upbeat klanken van “5/4”, de strijkers in zowel stevige én ingetogen songs. Marjana Semkina en Gleb Kolyadin bouwen in tien songs en vijf ‘intermissions’ aan een zeldzaam gevarieerd, prettig afwijkend album waar ik eerlijk gezegd superlatieven voor tekort kom. Maar dat was al duidelijk.


mij=Kscope/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven