The Asteroids Galaxy Tour – Bring Us Together

The Asteroids Galaxy Tour - Bring Us TogetherPopmuziek, maar dan wel leuke popmuziek. Muziek waar ik althans vrolijk van word, daar zorgt het uit Denemarken afkomstige The Asteroids Galaxy Tour voor. Al twee albums lang. Het leverde ze singlesucces op en internationale aandacht via een reclame van een biermerk – waar ik dan weer minder vrolijk van word. Maar goed, het succes is langzaam groeiende en na een optreden op Pinkpop stonden ze dit jaar op Lowlands. Veel verder kun je in ons land niet komen, of het moet om de plek op het affiche gaan. Met hun derde album Bring Us Together moest de laatste stap gezet worden. Het duo Mette Lindberg (vocalen) en Lars Iversen (producer) lijkt dit een beetje te bewust te doen en de weg creatief een beetje kwijt te zijn. Uiteraard is het door het stemgeluid van Lindberg nog steeds mega herkenbaar, maar de liedjes klinken in plaats van een fijne en vrolijke kennismaking meer als iemand die je een hand geeft en zegt: ‘ik ben je nieuwe vriend’. De productie is gladder dan ooit. Het lijkt in de tweede track “Navigator” wel Chic. Of in “Get Connected” een track van Prince. En als het meer een eigen sound is dan is het gewoon minder dan het ooit was. Ik ben meestal niet zo van de teksten, maar als ik ga zitten luisteren naar hoor ik bijvoorbeeld in “My Club”: “do you what you want boy, do what you want with me, tonight I’ll be the bullet in your gun, tonight go shoot me higher then the sun’. Jakkie. Is er dan niets positiefs te melden? Jawel hoor, in november zijn ze weer in ons land en gezien hun live-status heb ik er alle vertrouwen in dat het daar alsnog goed komt. Met al die fijne nummers van de eerste albums.


mij=Hot Bus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven