Lily & Madeleine – Fumes

Lily & Madeleine - FumesHet is nog maar krap een jaar geleden dat ik kennismaakte met het talent van de zusjes Lily en Madeleine Jurkiewicz via een veelbelovende EP en het snel daarop volgende debuutalbum. Ik vond het debuutalbum door gebrek aan variatie een beetje tegenvallen. Op Fumes, hun tweede album, is daar aan gewerkt. De arrangementen zijn voller en een lange rij gastmuzikanten vullen de piano en gitaar van Lily & Madeleine aan, waardoor hun folkpopliedjes wat meer sjeu krijgen. En toch, ondanks de uitbreiding aan instrumentatie en de prachtige samenzang van de zusjes, ben ik enigszins teleurgesteld. De tien liedjes kabbelen namelijk allemaal in hetzelfde dromerige tempo voort. Daarbij zingen ze bijna alles tweestemmig, waardoor de liedjes nóg meer op elkaar gaan lijken. Dat verveelt al snel en dat is jammer. Lily & Madeleine hebben talent genoeg, maar dat laten ze naar mijn mening nog niet ten volle horen. Hoe het ook kan laten ze pas in het laatste nummer “Blue Blades” horen. Het heeft een spannende melodie en de tweestemmige zang wordt afgewisseld met solozang van de zusjes. Dat klinkt meteen onderscheidend en maakt het het beste nummer van het album. Lily & Madeleine noemen Fumes een growing-up album en daar kan ik vrede mee hebben, als dat betekent dat hun talent nog niet helemaal uit ontwikkeld is. Wat dat betreft zegt de hoes van dit album genoeg. Lily & Madeleine liggen daarop in een bootje in kalm water. Niets aan de hand en rustig, net als op de de cd. Ik zie op het volgende album graag een storm(pje) opsteken waardoor de zusjes en wij als luisteraar iets meer uitgedaagd worden.


mij=Asthmatic Kitty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.