Transatlantic Bunnies – Formula One Generation / Girl’s Going Crazy (For the La La La)

Transatlantic Bunnies - Formula One Generation / Girl's Going Crazy (For the La La La)De technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia hebben veel voordelen voor de muzikanten in deze wereld. Zo kun je door de muziekfiles heen en weer te zenden middels de digitale snelweg prachtig muziek maken zonder elkaar daadwerkelijk te ontmoeten in een koude, stoffige oefenruimte of een peperdure studio. Michel Fenderwoods heeft deze mogelijkheden uitstekend benut met zijn nieuwste project Transatlantic Bunnies. Met een indrukwekkend verleden als indie-muzikant in een hele reeks bands (zoals The Pooh Sticks, Formica, het legendarische Beatle Hans & The Paisley Perverts, het roemruchte The Daxls en recent ook nog in Ringwald), heeft hij de nodige ervaring met en kijk op het betere popliedje om een internationaal project als dit van de grond te tillen. Via het (door schrijver dezes nog dagelijks gemiste) platform MySpace kwam hij in contact met zangeressen die zijn muziektracks konden opleuken en deze eerste single is het keiharde bewijs dat zo’n project erg goed slagen kan. Op kant A vinden we het zomerse, poppy “Formula One Generation” dat een haast country-achtig sfeertje kent. Ingezongen in L.A. met de nodige flair en coolness door Lauren Rocket die we nog kennen van haar pittige band Rocket en die ook nog met onze man aldaar, Junkie XL, samenwerkte. Een uitermate lekker radioliedje is “Formula One Generation” in ieder geval. B-kant “Girl’s Going Crazy” is wat minder hitgevoelig maar daarom niet minder mooi. Op een warm jazzy gitaarbedje zingt Sara Johnston (bekend van o.a. Bran Van 3000) absoluut foutloos. Prachtig liedje, niets mis mee. Laat de zomer maar komen met deze bunnies!


mij=Insipid Vinyl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven