Peter Kernel – Thrill Addict

Peter Kernel - Thrill AddictNet zoals schrijver Lars Kepler helemaal niet bestaat, bestaat de muzikant Peter Kernel ook niet. Maar waar het bij de eerste nog enigszins handig is ter promotie van een boek, zet de ander je op het verkeerde been. Peter Kernel is namelijk een duo. En dan bekt zo’n naam niet lekker en zou ik het qua stijl in de singersongwriter- of dancehoek zoeken. Daar moet je het dus niet zoeken. Maar goed, zij besloten anders. Achter het duo zit de Zwitser Aris Bassetti en de Canadese Barbara Lehnhoff. Zij ontmoetten elkaar op een opleiding, kregen een relatie (dat levert dan weer een wat kleffe hoesfoto op) en presenteren zich nu aan de wereld. Qua muziek zoeken ze een plek tussen The Ting Tings van deze wereld, maar dan met wat meer chaos en minder geolied. Je hoort de jaren tachtig wave ook terug. Lijkt het je bij de eerste track de diepte in te trekken (“Ecstasy”), bij het tweede nummer (“High Fever”) word je de dansvloer opgesleurd. De opvallendste troef is de stem van Lehnhoff – Bassetti krijgt een wat bescheiden rol – maar de drive in de nummers is wel het belangrijkste. Thrill Addict is een album dat een aantal draaibeurten nodig had, maar dat is zeker geen slecht teken. Sterker nog; je blijft ontdekken op een plaat die meer kanten opwaait, maar toch ook wel weer één lijn vormt. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen, maar Thrill Addict mag er in ieder geval zijn.


mij=On The Camper / Mandaï Distribution / Sonic Rendezvous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top