The Hubschrauber – I Want to Buy a Farm with You EP

The Hubschrauber - I Want To Buy A Farm With You EPLente! Een nieuwe tijd, nieuwe plannen, nieuwe idealen. Tijd om ouwe zooi de deur uit te doen. Tijd voor konmari, de hippe Japanse opruimhype van goeroe Marie Kondo, die zich bij elk voorwerp afvraagt: ‘Does it spark joy?’ En ook… tijd voor het nieuwe, melancholieke liedje “Well, there you go” van de nog immer Nijmeegse, vijfkoppige band The Hubschrauber, dat in de beste Sigur Rós-traditie zes minuten lang opbouwt naar een tegendraads melodielijnenspel. ‘Please go away, just go away’ zingt Otto van Toorn tegen het hypochondrische personage waar de song over gaat. Kon je immers ook maar bezuinigen op de tijd en energie die je aan lastige kennissen kwijt raakt! Als een echte Hubschrauber droomt de band elegant weg, opstijgend en in cirkels vliegend, met songs over alcohol en eerlijkheid. Een ander tijdloos prijsnummer is “Euphoria” met zijn zo fraai matchende piano-gitaarpartijen, die tegen het mooiste werk van bands als Johan en Woost aanschurken. Toch is The Hubschrauber eerder een Fink dan een The Album Leaf. De band noemt deze EP een nieuwe start; ten opzichte van het eerste werk is de zang geen minpunt meer maar juist een dik pluspunt, wat nog een extra overwinning is omdat de band een half jaar langer dan gepland aan de songs bleef schaven terwijl de zanger herstelde van een stembandpoliep. Paradoxaal genoeg luidt het antwoord op de ultieme vraag ‘Does it spark joy?’ hier een dikverdiende ‘ja!’ omdat The Hubschraubers weemoed gevoelens van schoonheid en geluk opwekt. Het lullige huisje op de voorkant staat symbool voor durven dromen en authentiek blijven. Geen grootse Damien Rice- of King Creosote-gebaren dus op I Want To Buy A Farm With You. Wel dezelfde introspectie en hetzelfde genot. Heerlijke EP!


mij=Eigen beheer

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top