The Black Marble Selection – Under Her Spell

Black Marble Selection - Under Her SpellBands met een Philicorda zijn de leukste! Jaren geleden maakte ik voor Perfects al deze compilatie. Inmiddels heb ik mijn persoonlijke versie van deze compilatie uitgebreid met nog eens tien tracks van evenzoveel bands. De meest recente toevoeging is “No Better Place” van het Tilburgse The Black Marble Selection. Een band die, gekleed in Beatle-jasjes, hun sound het liefs zo diep mogelijk in jaren zestig garagerock en beat-met-een-vleugje-psychedelica drenkt. En dat doen ze op debuutalbum Under Her Spell zéér overtuigend. Tel de authentieke sixties-sound van van The Kik (van wie ze het voorprogramma verzorgden) op bij de energie van ‘Di-rect ADHD’er’ Spike’s The Deaf en je hebt een beeld. Wat de Tilburgse zesmans-formatie daar nog aan toevoegt is het rauwe stemgeluid van JP Lilipaly en de allesverzengende bluesharp van Thijs Bus. Daarmee is The Black Marble Selection niet alleen een uiterst hippe retro-act maar weten ze ook de harten van echte bluespuristen sneller te laten kloppen. Misschien wel het beste bewijs hiervan vormt hun song “No Better Place” met een hoofdrol voor zowel bluesharp als Jimmy de Kok’s Philicorda. Als dat gekke Philicorda-orgeltje nu niet zo typisch Nederlands was geweest, dan voorspelde ik ter plekke ‘world domination’ voor deze sympathieke Tilburgers!


mij=V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top