The Limboos – Space Mambo

The Limboos - Space Mambo.jpgRockabilly, surf, een stevige scheut rhythm & blues, opgediend op een bedje van space age bachelor pad music. Daarmee heb je Space Mambo van het Spaanse kwartet The Limboos (nee, het gaat hier niet om een Limburgse lolbroekenband) redelijk in kaart gebracht. Zelf omschrijven ze het nog kernachtiger: exotic rhythm & blues. Zoals we hier in Nederland The Kik kennen – maar dan zonder dat The Beatles elke keer om de hoek komen kijken – of The Black Marble Selection – maar dan zonder de rauwe garagesound, zo heeft Spanje The Limboos. Stijlvolle kleding, bijpassende instrumenten en een platenhoes die geheel naar de smaak van de zo bewonderde jaren vijftig is vormgegeven. Anachronistisch, maar bijzonder genietbaar. Het orgeltje en de percussie van Sergio Alarcón kruiden het geheel. Bijzonder is bovendien dat de helft van de nummers van de hand is van de drummer: Daniela Kennedy. The Limboos weet dat ze gevaarlijk dicht langs de rand van pastiche koersen en dus gebruiken ze de mambo-, rumba- en andere exotische invloeden met mate. Ietsje meer Spaanse furie was desondanks gewenst. Nu blijft het soms toch wel erg braaf in het Spanje van eind jaren vijftig.


mij=Penniman Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top