Donnerwetter – Donnerwetter

Donnerwetter - Donnerwetter‘Sterker nog, het toevoegen van Ostermann heeft de band ook nog eens de mogelijkheid gegeven om meer te spelen met de zang en gitaar.’ Het lijkt zomaar een zin in het stukje van Storm over Welcome Back Wolf, de laatste release van Shaking Godspeed. Ostermann is Rocco Ostermann, en wereldberoemd (of misschien meer berucht) in mijn geboortedorp. Niet dat we elkaar goed kennen, maar hij werd in 1993 toch maar mooi uitgeroepen tot de beste gitarist van Nederland tijdens de Grote Prijs van Nederland. Met zijn band Magic Fish stond hij zelfs op Pinkpop. Maar ja, soms maken de verleidingen in het leven mooie dingen stuk en na twee albums (en twee ep’s) was het gebeurd – al waren er nog wel een paar reünies. In het algemeen bleef het muzikaal echter stil rond Ostermann. Hij leek weer op te duiken met Shaking Godspeed. Hij bivakkeert echter in meerdere bands in en rond Arnhem/Achterhoek zoals Thee Hammer, The Bruurkes, maar je zou hem ook tegen kunnen komen in een Johnny Cash-tribute samen met Wout Kemkens (Shaking Godspeed) of in zijn laatste band Donnerwetter. Deze vormt hij samen met – daar is-ie weer – gitarist Wout Kemkens, bassist / keyboardspeler Matthijs Stronks (Thee Hammer) en drummer Mike Visser. Ostermann is de aanvoerder van de club en neemt de zangpartijen op zich. Hij creëert een spannende sfeer, zoals hij dat ook al deed bij Magic Fish. Donnerwetter laat zich muzikaal moeilijk omschrijven, maar laat ik een poging doen. Je hoort de blues van Howlin’ Wolf, de new wave van TC Matic, de technische hoogstandjes van King Crimson, de rock van Mark Lanegans Screaming Trees en de hooks van een band als De Staat. De mix van al die invloeden is echter een niet alledaagse, en vormt een groot avontuur dat je echt moet opsnorren. Soms is het ingetogen, soms dansbaar, soms ingewikkeld, maar alles tezamen maakt dat het debuut van Donnerwetter er een is om in te lijsten. Het heeft een kleine twintig jaar geduurd, maar Ostermann is terug met een geweldige band. Hopelijk is Donnerwetter wel een langer leven beschoren dan Magic Fish, want nog twintig jaar wachten lijkt me wel wat teveel van het goede.


mij=Eigen Beheer

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven