Mikal Cronin – MCIII

Mikal Cronin - MCIIILaten we maar met de deur in huis vallen: Mikal Cronins derde soloplaat – elke twee jaar een nieuw album; fijn ritme – is weer geweldig. De eerste keer draaien levert in eerste instantie verbazing op: wat doen al die strijkers daaar? In opener “Turn Around” worden de strijkers dan wel begeleid door gierende gitaren, maar in “Feel Like” klinkt de viool wat misplaatst. In de donkere countryrockballade “I’ve Been Loved” past de viool dan weer wonderwel. Verbazing is er ook over de indeling van MCIII. De eerste vijf nummers – kant één zullen we maar zeggen – worden gevolgd door een songcyclus, “Circle”, van weer vijf liedjes. Deze ‘tweede kant’ gaat over de opkomst van liedjesschrijver Mikal Cronin. Maar ook zonder dat verband blijven het geweldige liedjes, geschreven volgens Cronins bekende recept en laverend tussen garagerock, psychedelica en powerpop. In tweede en elke volgende instantie – eigenlijk al na de tweede luisterbeurt – verbaas ik me er vooral over wat voor ontzettend goede liedjesschrijver die Mikal Cronin toch is. Alleen al het perfecte powerpopliedje “Made My Mind Up” – vijfsterrenkwaliteit – is daar het bewijs van.


mij=Merge Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top