Mist – The Loop Of Love

Mist - The Loop Of LoveSoms is het weleens fijn om geheel zonder oordeel naar een album te luisteren en daar een mening over te geven. De naam Mist deed bij mij namelijk geen enkel belletje rinkelen. Toch is dit al het vierde album van deze van oorsprong Amsterdamse band over wie ik op het internet en op File Under bijna unaniem lovende woorden lees. Na het derde album Period werd er letterlijk een punt achter Mist gezet en vertrok frontman Rick Treffers naar Spanje om zich met andere projecten bezig te gaan houden. Kennelijk was de tijd nu weer rijp om Mist nieuw leven in te blazen. Treffers maakte The Loop Of Love vanuit Spanje met oud-Mistgedienden Jeroen Luttikhuis (bas) en toetsenist/gitarist Ivar Vermeulen, die hun medewerking via mail en Skype verleenden, en Spaanse muzikanten. Opener “Heartache” is een heel fijn melodieus indiepopliedje dat me erg aan Belle & Sebastian doet denken. Een goed begin is het halve werk zou je denken, maar helaas wordt dit niveau niet op het hele album gehaald. Treffers en de zijnen hebben veertien melodieuze, lieve liedjes gemaakt die mij iets te vaak te zoet zijn. Rick Treffers’ stem is loom en dat werkt vaak, maar vaker mist hij nét dat beetje extra wat een liedje kan dragen. En erger is het nog als het tegen het valse aanzit. Toch ben ik niet helemaal ontevreden want het moet gezegd worden dat The Loop Of Love een paar puntgave liedjes bevat. Ik noemde al het fijne “Heartache”, maar ook “Go” is zo’n liedje waar alles aan klopt. In “Let’s Belong zingt Anna Béjar (Orlando) mooi tegen Treffers in en het meanderende “Put It In A Box” is een klein juweel. Mist had er goed aan gedaan om terug te komen met een korter album waarop de prachtige melodieuze liedjes die Treffers in zich heeft niet wegvallen tegen de té zoete lieflijkheid die de meerderheid van het album net iets te onopvallend maken.


mij=Skipping Records

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven