Bong – We Are, We Were And We Will Have Been

Bong - We Are, We Were And We Will Have BeenOok met dit vijfde schijfje dendert het Britse kwartet van Bong voort met zijn kenmerkende minimalistische dronerock vol hypnotiserende wolken van geluid. Twee songs slechts vullen bij elkaar ruim een half uur aan sinistere psychedelica. Nee, Bong is geen Neurosis, maar o, wat benadert de band op zijn geheel eigen wijze de oud-industriële aanpak van de Amerikaanse noise-band. Het stonergenre heeft er na Sleeps Jerusalem weer een uitgesponnen trip bij. Laag over laag heeft Bong geknutseld aan een soundtrack voor elke occulte happening die zo onder defilm Eyes Wide Shut van Stanley Kubrick geplakt kan worden. Ook voor niet-cannabisgebruikers onder ons; Bong sleept je een kosmos in die onheilspellend en spannend tegelijkertijd is. Nog geen twintig euro dus voor een blijvend consult op cd. De repeatknop krijg je er gratis bij.


mij=Ritual Productions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top