Daughter – Not To Disappear

daughter-not-to-disappear

Relaties, over hoe ze beginnen en hoe ze eindigen. Je kunt er boeken over schrijven. En platen. Dat gebeurt dan ook veelvuldig en een van de betere break-up platen, zo niet de beste, van 2013 was If You Leave, het debuut van Daughter. Zangeres/gitariste Elena Tonra had, zoals men in Twente zegt, ‘het nest onder de boom liggen’, en verwerkte haar diepste zielenroerselen in voorgenoemde plaat. De plaat was een behoorlijk succes en werd ondersteund met een uitgebreide toer. Voor de tweede plaat werd vervolgens uitgebreid de tijd genomen. Of Tonra inmiddels nieuwe verkering heeft, is mij niet duidelijk, maar dat blijkt nog niet uit de nieuwe plaat: Not to Disappear. Tonra heeft een belangstelling voor de donkere kanten van het leven en weet deze overtuigend op muziek te zetten. Menselijk verval als dementie (“Doing the right thing”) en de onmogelijkheden om met elkaar om te kunnen gaan (bijv. “Alone / With You”) gaan zijn thema’s op deze plaat. De intensieve tournee heeft van Daughter een geoliede machine gemaakt en de muziek op Not to Disappear is dynamischer, met behoud van het donkere geluid, dan het debuut. Het geluid is grootser, geschikter voor de grotere podia. Alleen had Daughter daar nog een stapje kunnen maken, want Not to Disappear klinkt als een logisch vervolg van If You Leave en de indiepop verrast daarin niet echt. Maar If You Leave was een ijzersterke plaat, dus kunt u nagaan wat Not to Disappear is…

Daugther speelt maandag 1 februari in Paradiso

door: Gr.R.

mij=4AD

File: Daughter – Not to Disappear
File Under: Donkere melancholische pracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven