De Reisgenoot – Van De Wereld

De Reisgenoot - Van De WereldOoit was er de reiziger die rondtrok met prachtige verhalen. Zo mooi bezongen in Boudewijn de Groots “De Reiziger”: ‘Geef de reiziger een stoel, geef hem brood en droge kleren, laat hem zitten bij de haard.” Tegenwoordig is iedereen overal geweest, kun je avonturen beleven op bestelling en wordt de wereld ontsloten door het internet. Gelukkig zijn daar nog muzikanten die je bij de les proberen te houden, zoals de in Deventer woonachtige Maarten van Veen. Ik moest wel lachen om het enigszins cynische stukje op zijn website over ‘de dood van de troubadour’. In dit geval door het feit dat een doorbraak maar niet wil lukken ondanks dat hij alles op alles heeft gezet om dit wel voor elkaar te krijgen. Onder de naam De Reisgenoot brengt hij zichzelf aan de man en eind 2015 verscheen zijn tweede ep. De hoes is mooi vormgegeven waarop Van Veen met gitaarkoffer aan het reizen is, misschien wel naar jou om zijn verhalen op muziek – in dit geval vijf stuks – te vertellen. Ze lenen zich voor een sfeer waarvan de luisteraar geconcentreerd notie neemt en je mogelijk met een andere kijk op de wereld verder stuurt. Als je de muziek thuis tot je neemt dan moet je hier écht even voor gaan zitten. Zijn stem is niet heel opvallend, en de sobere lo-fi-uitvoeringen waar naast zijn gitaarspel ook andere muzikanten hun opwachting maken, schreeuwen niet om aandacht. Maar als je ze dan rustig tot je neemt, dan hoor je de liefde voor het liedje met rake teksten. Zoals op “Anders dan de rest” waar je opgeroepen wordt om niet mee te gaan met de kudde en vooral je eigen mening te vormen, vormgegeven door bijvoorbeeld een vrouw die angst aangepraat wordt voor een moskee in de buurt. Troubadours met een verhaal zijn geen verleden tijd. Ze zijn ze nu meer dan ooit nodig in onze samenleving.

mij=Eigen Beheer

door: Ewie

File: De Reisgenoot – De Reisgenoot Van De Wereld
File Under: Verhalenvertellers

File Video: [Top Van De Wereld]
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven