Silver Torches – Heatherfield

Silver Torches - HeatherfieldZo aan het begin van dit nieuwe jaar zat ik een beetje met mijn handen in het haar. Met welk album zou ik nu eens beginnen in 2016? Een tweet van Noah Gundersen bracht uitkomst. ‘Today, @silvertorches released what is already my fav album of 2016’ berichtte hij. Gundersens Carry The Ghost prijkt op nummer 7 in mijn jaarlijst van 2015 en dit album van het mij onbekende Silver Torches kwam uit op de eerste dag van 2016. Redenen genoeg voor mij om te gaan luisteren. Silver Torches blijkt het project te zijn van singer-songwriter Erik Walters uit Seattle. Na het stoppen van de band The Globes in 2012 had hij de behoefte om zijn eigen liedjes op zijn eigen manier op te nemen. Dat resulteerde in 2013 in het in eigen beheer opgenomen The Living Fact dat elf melancholische singer-songwriterliedjes in de stijl van Elliott Smith en Jeff Tweedy bevat. Voor opvolger Heatherfield pakte hij het wat grootser aan. Bijgestaan door vele muzikale vrienden uit Seattle doet dit tweede album je denken aan de westcoastmuziek en americana van de jaren ’70. Walters’ stem lijkt op die van Don Henley en de muziek zou je kunnen omschrijven als de rootsmuziek van The Eagles en Jackson Browne en, meer recent, aan Dawes. Dat zijn goede referenties, Heatherfield is dan ook een prima album met acht onberispelijke americanaliedjes. Dat is tegelijkertijd ook een beetje de makke van deze cd, het is kundig en goed maar bevat niet echt uitschieters of liedjes die je echt bijblijven. “New Year” is een uitzondering op dit verder vrij stabiele geheel waarin Walters hoog blijkt te kunnen zingen zonder dat het lelijk of pathetisch wordt. Heatherfield is een goed begin van 2016. Of het, net als Noah Gundersen, een van mijn favorieten van dit jaar zal gaan worden betwijfel ik. Vooralsnog is het dat wel maar alleen omdat ik nog geen ander album uit 2016 heb gehoord. Lijkt mij stug dat er dit jaar niet iets langskomt dat me wat meer uitdaagt en verrast dan dit.

File: Silver Torches – Heatherfield
File Under: Comfortabel
File Video: [New Year]
File Facebook: [Silver Torches op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Silver Torches]

mij=Manito Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven