Lily & Madeleine – Keep It Together

Lily & Madeleine - Keep It TogetherNet als bij hun vorige album Fumes uit 2014 hebben de zusjes Jurkiewicz, alias Lily & Madeleine, voor hun nieuwe album Keep It Together een albumhoes gekozen die de hele cd in één oogopslag weergeeft. Op de hoes van Fumes lagen ze in een boot in kalm water. Zo was het album ook, rustig folky voortkabbelend. Goed, maar weinig bijzonder. Op de hoes van het nieuwe album Keep It Together zien de zusjes er meer gestyled uit en staan ze in een dromerig sterrenlicht. Het mag allemaal ietwat flitsender en dat hoor je. Lily & Madeleine verruilden het alternatieve label Ashtmatic Kitty voor het wat grotere New West en klinken op deze nieuwe plaat minder folky en zijn de kant van de indie-dreampop op geschoven. Soundscapes geven de muziek een dromerig en sfeervol tintje. Dat levert , samen met de nog steeds mooie samenzang van de zussen, echt mooie liedjes op zoals het meanderende “Smoke Tricks” en het pakkende “Hourglass”. “Midwest Kid” is gewoon een goed liedje. Het album geeft zich niet meteen aan je prijs, het vereist meerdere luisterbeurten om te horen dat er echt mooie liedjes op staan. Toch beklijft het album als geheel niet echt. Bij de recensie van Fumes sprak ik de wens uit dat wij als luisteraars op een volgend album iets meer uitgedaagd zouden worden. Dat is maar ten dele gelukt. Nog steeds verzandt de muziek van Lily & Madeleine te veel in voortkabbelende liedjes. Ze hebben de stemmen, het talent en ook nog de looks. Dat ze dromerige indiefolkliedjes kunnen brengen weten we nu wel. Ik schuif mijn verwachtingen dus maar weer door naar een volgend album waarbij ik hoop dat Lily & Madeleine zich eens van een hele andere kant zullen laten zien.

mij=New West

File: Lily & Madeleine – Keep It Together
File Under: Het beste moet nog steeds komen
File Facebook: [Lily & Madeleine op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Lily & Madeleine]

[spotifyplaybutton play=”https://open.spotify.com/album/2gB8ifRPeDwAJoIHUctzqX”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top