Opticks – Opticks

Opticks - OpticksAllereerst maar even de vier heren van Opticks een knuffel geven. Hun debuutalbum lag al enige tijd op de File Under-te-recenseren-stapel en voor je het weet ben je weer maanden verder. Maar goed Opticks dus. Het kwartet (voorheen opererend onder de naam The New) is afkomstig uit het Achterhoekse Etten en heeft er naar eigen zeggen twee jaar over gedaan om deze plaat op te nemen. Dat er aandacht aan besteed is hoor je. Is er vaak bij een album in eigen beheer nog te horen dat er toch te weinig budget was, hier is dit niet het geval. De twaalf rocknummers op dit album mogen er dus zijn. De band speelt strak, muzikale vondsten zijn goed, en de zanger is er eentje met een lekkere strot. Wat zich wel wreekt is dat de rustige kant van de rock wordt opgezocht. De verwachte geluidsexplosie blijft uit, ondanks dat hard-zacht zeker wordt ingezet. Een heel album met aanstekermuziek is voor mij toch wat teveel van het goede. Er staan echter prima nummers op zoals opener “New Year” (met hard-zacht) en het zwijmelende “Nineties” (herinneringen ophalen over de zwarte t-shirts ten tijde van Kurt Coubain). Met een goede plugger zou er toch plek voor ze moeten zijn op de Nederlands radio. Ik hoor er geregeld mindere goden voorbij komen. Met wat meer uptempo-nummers ontvang ik graag de opvolger om deze dan de hemel in te prijzen. Nu blijf ik nog wat voorzichtig positief.

mij=Eigen Beheer

File: Opticks – Opticks
File Under: Knuffels

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven