Other Houses – Bad Reputation

Other Houses - Bad ReputationTwee dingen waar ik direct aan dacht bij het beluisteren van dit album: 1. Carol van Dijk herkent haarzelf waarschijnlijk tien keer per minuut en 2. Evan Dando had toch fantastische liedjes in zijn begintijd van The Lemonheads. Other Houses is het solo-project van Morgan Enos die we wellicht kennen als zanger van het shoegazer-bandje Hollow Sunshine. Met deze plaat is hij de lichte psychedelica van de jaren zestig van de vorige eeuw ingedoken. Zodoende botste hij tegen het werk van The Byrds. De goede man ontdekte een directe lijn naar het werk van Big Star en Guided By Voices en voila; dan poep je zo’n soloplaat er best makkelijk uit, zeker na twee eerdere EP’s. Zo simpel ligt het. Enos heeft goed begrepen dat je niet tien jaar hoeft te pielen om het wiel uit te vinden zoals Swervedriver of idioot lang aan knoppen hoeft te draaien om het ideale gruizige geluid van Neil Young te krijgen zoals War on Drugs. Er zitten productioneel en qua uitvoering wel wat haken en ogen aan dit debuut, maar je vergeeft het Morgan Enos al snel omdat hij inhoudelijke songs met kop en staart voorschotelt. Bovendien, wie maalt er om een ranzige productie bij bijvoorbeeld de platen van The Velvet Underground? Ook zij knalden zonder er diep bij na te denken hun spinsels op tape. Heerlijk en eerlijk, zo’n direct geluid met prachtige liedjes met een folky en bezwerende inslag. Zo doe je dat dus, Jett Rebel!

mij=Aagoo / Clearspot

File: Other Houses – Bad Reputation
File Under: Bay Area psychfolk zonder omwegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven