Promised Land Sound – For Use And Delight

promised_land_sound-for_use_and_delightAls je door de geschiedenisboekjes van de popmuziek bladert dan heb je de indruk dat het popspoor halverwege de jaren zeventig dood liep. Gelukkig was daar de punk en leefde de popmuziek nog lang en gelukkig. Maar toch, begin jaren zeventig moesten de muzikanten maar zien te dealen met a het moois dat eind jaren zestig was gemaakt. Neem alleen al de legendarische platen van Bob Dylan, Neil Young en The Byrds. Nu de echte punk ook alweer geschiedenis is, wordt er weer teruggegrepen naar toen met succesvolle acts als Kurt Vile, The War On Drugs en Jonathan Wilson. Wat mij betreft mag daar het uit Nashville afkomstige Promised Land Sound wel aan toegevoegd worden, want (ook) hun tweede album For Use And Delight is helemaal raak. Je treft er prachtige gitaarliedjes aan waarbij het heerlijk toeven is. Je ruikt het kampvuur, je hoort de gitaren, je ziet de mensen klappen en er wordt gezongen. Kortom, ik ga me hier gelukkig van voelen. Soms rockt het, dan weer is het lekker wegdromen. Oubollig is het echter geen moment, daar zit het veel te goed voor in elkaar. Dit is een plaat die in huize Ewie al iets te lang op de planken lag – release oktober 2015 -, maar hopelijk helpt mijn aanbeveling nog wat broodnodige zieltjes te winnen. En ehhhh… kan ik nog wat doen aan het jaarlijstje 2015?

mij=Paradise of Bachelors

File: Promised Land Sound – For Use And Delight
File Under: Jammie jammie

File Audio: [Bandcamp]
File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven