The Fall – Wise Ol’ Man

The Fail - Wise Ol' ManHoewel hij recent zijn 59e verjaardag vierde is Mark E. Smith nog altijd niet te stoppen. Met een voor The Fall begrippen zeer stabiele line up is Wise Ol’ Man een mini-album dat opnieuw bewijst dat deze unieke en onvergelijkbare band haar legendarische status in de populaire muziek dubbel en dwars verdient. Dat komt met name door twee nummers. Allereerst “Wise Ol’Man” dat een Fall-track is uit het boekje. Het stuwende ritme, de haast archaïsche keyboardklanken, de vlijmscherpe gitaar-riffs en het samenvallen van de onderkoelde stem van toetseniste (en echtgenote) Elena en de onnavolgbare kreten van Mark E. Smith: alles past in elkaar in een onvergelijkbare puzzel. Ook “Venice With Girls” is zo’n perfect Fall-nummer en mag zich meten met hun klassieke singles uit de jaren tachtig. Op het live opgenomen “Facebook Troll/ No Xmas for John Quay” citeert Smith uit eigen werk van meer dan dertig jaar geleden. Opmerkelijk want dat doet The Fall eigenlijk nooit. Niet alles op Wise Ol’Man is even sterk, een instrumentale versie van het titelnummer voegt denk ik niets toe, maar voor de trouwe Fall-liefhebbers toch weer een must.

mij=Cherry Red

File: The Fall – Wise Ol’ Man
File Under: Enig in zijn soort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven