Pondertone – From Now On

pondertone-from_now_onIk snap het wel. Als er nog niets is van vaste banen, kinderen en verplichtingen, zoek je het in de muziek. Je bent jong en je hebt nog idealen. Als blijkt dat je hier niet van kunt leven en de tijd beperkt is, dan besluit je andere wegen te kiezen. En zo verdwenen daarmee de lo-fi-bandjes waar ik zo’n tien jaar geleden van hield. Eentje daarvan was het Utrechtse Pondertone, al moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik ze nooit live zag. Patrick Tersteeg, de man achter Pondertone, is echter weer terug met een album, getiteld From Now On. De plaat was in 2010 al opgenomen, maar was dus blijven liggen. From Now On werd door Tersteeg opgenomen met hulp van Tom Swart (Blaudzun) en Roel Jorna (Gasoline Brothers).Het bevat dertien tracks die je lo-fi zou kunnen noemen, maar wonderschoon gedetailleerd zijn opgenomen. Bovendien heeft Tersteeg de gave mooie nummers te schrijven: gevarieerd en interessant. Per nummer worden er indien nodig muzikanten ingeschakeld. Het werkt. Het brengt me terug in de tijd waar ikzelf ook wat meer beweegruimte had, maar spijt heeft geen zin. Het komt allemaal wel weer. ‘You’re so bored with all the luck, you wish for trouble to come up’ (“Smug Life). Ik hou van het leven.

mij=Sonic Rendeze Vous

File: Pondertone – From Now On
File Under: Het is een roeping

File Social: [Twitter] [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top