And The Golden Choir – Another Half Life

     And The Golden Choir - Another Half LifeIk heb lang in een drukkerij gewerkt dus als je je album (in geval van het te recenseren exemplaar een digi-pack CD) uitvoert met fraaie in goudfolie gedrukte teksten zoals And The Golden Choir hier met Another Half Life, dan heb jij bij mij al een streepje voor. Zeker als de muziek op het album dan ook nog eens net zo fraai verzorgd blijkt te zijn als het artwork van het album.
Achter de naam And The Golden Choir gaat de Duitse producer Tobias Siebert schuil. Een multi-instrumentalist die zijn albums grotendeels in zijn eentje opneemt en dan het liefst zo analoog mogelijk (nog een streepje voor). Muzikaal roept Siebert associaties op met de inmiddels tot Anohni omgedoopte Antony Hegarty met zijn hoge falsetstem en zijn melancholische muziek. Maar qua sound heeft zijn muziek ook zéker raakvlakken met onze eigen Blaudzun. Daar waar Blaudzuns Johannes Sigmond niet alleen zijn band steeds verder uitbreidt, maar ook qua sound steeds bombastischer klinkt houdt Sieberts And The Golden Choir het hier klein. Zowel qua bezetting als qua sound. Daarmee is de zeggingskracht alleen maar groter. Dat gezegd hebbende kan ik als kanttekening plaatsen dat de thematiek wel erg donker is op Another Half Life. Echt nergens is thematisch een lichtpuntje te bekennen of het nu om de ultrakorte titelsong “Another Half Life” gaat, het fraaie “My Brothers Home”, het spannende “The Hunter Of Souls” of het traag slepende, met ijle orgelkanken opgesierde “In Heaven”. Misschien heeft het iets met Sieberts Duitse roots te maken. Immers, de zwartgallige bard Nick Cave maakte zijn donkerste platen ook in zijn Berlijnse periode. Maar als je een liefhebber bent van de eerder genoemde muzikale geestverwanten voor wie de almaar toenemende bombast of de steeds wisselende alter-ego’s een beetje teveel van het goede wordt; Tobias Siebert is je man. Bovendien is Another Half Life sowieso een must have voor liefhebbers van donker-romantische muziek.

mij=Cargo

File: And The Golden Choir – Another Half Life
File Under: Donker-romantische geestverwant van Anohni en Blaudzun
File Social: [Facebook] [Twitter]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven