Evangelist – Evangelist

evangelist-evangelistAlsof iemand je hand vast heeft en je langzaam het moeras intrekt, zo had ik het stuk willen eindigen over de debuutplaat van Evangelist. Het album vertelt het verhaal van een priester die zijn ondergang tegemoet gaat. Als ik echter lees dat deze plaat postuum is uitgebracht, omdat de Brit Gavin Clark – de man achter Evangelist en muzikant in Uncle– in februari 2015 na een overdosis slaappillen overleed, dan lijkt het erop dat Clark zelf het moeras is ingetrokken. Het album was bij zijn overlijden nog niet af. Gelukkig waren daar Pablo Clements en James Griffiths (Toydrum) die het album afmaakten. Dat is maar goed ook, want Evangelist is een sterke en intrigerende plaat. Duister is hij door het verhaal achter het album, maar ook als album op zich. Denk aan Nick Cave, Sparklehorse, Sivert Høyem, etc, maar alles met een heerlijke eigenzinnige drive. Ik moet eerlijk zeggen dat de hand van Clark mij ook bij elke draaibeurt te pakken heeft. Ik slaap echter nog prima, dus vrees niet.

mij=Underscore Collective / Bertus

File: Evangelist – Evangelist
File Under: Niet voor tere zielen

File Social: [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top