Zulus – II

Zulus – IIEn opnieuw staat er een noiserock-kwartet op en stapt zomaar ergens uit de krochten van de punk en garage. Dit tweede wapenfeit van de heren die eerder herrie maakten bij Battleship, The Homosexuals, Prsms, Aa en Rice gaan niet anders te werk dan voorheen. Net als genre-collegae van Destruction Unit, Cherubs en So Stressed gaan de in New York wonende Aleksander Prechtl, Daniel Martens, Jeremy Scott en Julian Bennett-Holmes voor de smerigheid, de pijngrens en het uithoudingsvermogen. Met behoorlijk wat feedback, reverb en echo lijken de Zulus het onhandelbare broertje van Hives. Nee, niks geen catchy refreintjes en niks geen entertainmentfactor. Zulus moet het hebben van fuzz-gitaren en een gitzwarte garagepunk-houding. Songs worden in amper een paar minuten op je afgevuurd. Of je dat nu leuk vindt of niet. Het maakt de heren niet uit. Als zij maar bezig zijn en hun energiebanen kunnen vrijmaken. Wel of geen publiek, het is Zulus om het even. Tomeloze herrie maken en niets anders. Ach, het voordeel is dat Zulus nooit beschuldigd zal worden een sellout te zijn. Ga dus lekker pogo’en en do the stomp!

mij=Aagoo

File: Zulus – II
File Under: Garagepunk-herrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top