Eyemèr – Temporarily Colourblind

Eyemer - Temporarily colourblindEigenlijk moeten alle credits voor dit stukje naar File Under-collega Storm. Want als ik eerlijk ben had ik het bij één keer luisteren naar Temporarily Colourblind van Eyemèr gelaten. Achter deze naam gaat de Belgische Sarah Devreese schuil. In 2014 was zij een van de finalisten van Humo’s Rock Rally dat kort gezegd het Belgische equivalent is van de Grote Prijs van Nederland. Eyemèr is een singer-songwriter die lo-fi liedjes maakt. Temporarily Colourblind is haar debuutalbum en bevat tien zeer intieme liedjes. En dat is waar zich de schoen bij mij een beetje wringt. Ik ben een liefhebber van melodieuze liedjes met kop en staart en deze lo-fi songs zweven een beetje aan mij voorbij. Dat is gewoon een kwestie van smaak want ondanks dat ik andere voorkeuren heb hoor ik best wel dat Eyemèrs liedjes geen losse flodders zijn maar recht uit het hart van Devreese komen. Toen ik zag dat File Under collega Storm wel onder de indruk was van Eyemèr besloot ik dus nog eens te luisteren en moest ik mijn mening enigszins nuanceren. Pas tegen het einde zijn er twee liedjes die echt (in mijn oren) een liedje zijn en niet aan me voorbij gaan. “You Gave My Heart” en “Butterfly” zijn voor mij de prijsnummers van dit intieme en persoonlijke debuutalbum waarmee Eyemèr ongetwijfeld velen stil zal krijgen.

mij=Zeal

File: Eyemèr – Temporarily Colourblind
File Under: Recht uit het hart
File Facebook: [Eyemèr op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Eyemèr]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven