The Boxer Rebellion – Ocean By Ocean

The Boxer Rebellion – Ocean By OceanHet eerste album van The Boxer Rebellion verscheen in 2005. Nu zijn ze aan album nummer vijf toe die de titel Ocean By Ocean meekreeg. De vorige van het kwartet verscheen in 2013. Voor het eerst vertrok er iemand uit de band en wel de gitarist. De rol van de gitarist is inmiddels bescheiden te noemen. Zaten er oorspronkelijk nog rauwe randjes aan The Boxer Rebellion-geluid, inmiddels is alles wel recht gestreken. Het geluid is er een waar grote bands als Coldplay en The Killers patent op hebben, maar ondanks de stijgende roem zijn deze mannen met als thuisbasis Londen – met de Amerikaan Nathal Nicholson aan het stuur – nog niet zo groot. Je moet van het geluid houden: de echo op de zang, de keyboards die alle ruimte dichtsmeren, de gitaar als ondersteunend instrument en de drums ondergedompeld in het geheel. Alsof de grote golf op de hoes zo over je heen gestort wordt. Maar eerlijk is eerlijk een aantal nummers blijven prima hangen. Ik noem een “Weapon”, Big Ideas” en “Let It Go”. Als je hun toeragenda bekijkt dan zijn ze de komende maanden geregeld in Nederland. Je zou zomaar kunnen kijken naar een band die via Ocean By Ocean weer een stapje hoger zet en met de volgende tot de grote bands deze aarde behoort.

mij=Absentee

File: The Boxer Rebellion – Ocean By Ocean
File Under: Over je heen donderen

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven