Folly & The Hunter – Awake

folly_and_the_hunter-awakeOp de opener van Awake komt een vraag bij me op: Wat is er toch met Snow Patrol gebeurd? Verder niets, behalve dan dat de Canadese bandleider Nick Vallee inmiddels stukken beter in zijn vel steekt dan een paar jaar geleden. Hun vorige plaat Tragic Care stond in het teken van verlies en smart en was een soort afscheid voor hen die vielen. Geen vrolijke plaat maar wel een met prachtige melodieën, meervoudige harmonie en veel warmte om te koesteren. Vallee, Chris Fox, Laurie Torres en Phil Creamer zijn nu overgestapt op een plaat van hoop en levenslust. Hun basis is nog steeds folk, maar dan zoals Feist dat doet. Nu gaat het per song over de eigen intrinsieke schoonheid van die song. De weemoedigheid ontbreekt en maakt plaats voor de viering van het ochtendgloren. Elke dag weer. Dat is waarschijnlijk de overeenkomst die ik zocht in een band als Snow Patrol. Als je wilt weten hoe de geur van vers gras in de bergen klinkt of hoe dauwdruppels op muziek zijn gezet, die krijgt een aardige indruk op Awake. De Canadese band is en blijft subtiel en groeit in complete, emotieve en intelligente composities. Folly & The Hunter is een gepassioneerde band met aandacht voor oprechte kleine emoties die het leven zinvol maken. Nog steeds.

mij=DGR Music

File: Folly & The Hunter – Awake
File Under: Levenslust op folky luisterliedjes

https://www.youtube.com/watch?v=U3Unnh47Whk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven