Fur For Fairies – Fur For Fairies

fur_for_fairies-fur_for_fairiesGreen Monkey Records lees ik op de hoes van Fur For Fairies. Het label ken ik eigenlijk vooral van The Green Pajamas, maar als ik zo hun website bekijk dan brengen ze steeds meer aan de man. En daaronder dus ook Fur For Fairies. De leadzangeres en boegbeeld is Susanne Kelly, de vrouw van Jeff Kelly. Hij is de zanger van – jawel – The Green Pajamas. Alle nummers op dit debuutalbum zijn geschreven door hem en hij tekende ook nog eens voor de productie. In eerste instantie komt de naam Marianne Faithfull in mij op, maar dan wat minder doorrookt en meer sexy. Soms moet ik ook aan Patti Smith denken, maar dan wat minder rockend. Fur For Fairies bezweert je om je vervolgens mee te nemen in een duistere wereld. Zo zingt ze in “Just Like The End Of The World”: ‘Sun in your eyes, sin on your lips, drugs in your blood, death in your hips”. Of in “If I Kissed An Angel”: ‘Would it scar me of just scare me, would it scorch me or only tear me, would it be over my head, if I kissed an angel would I be dead’. Oppassen dus. De schijf telt elf nummers die ruim vijftig minuten tikken. Als totaal is het allemaal net wat teveel, vooral omdat het muzikaal ingetogen is gehouden om de stem van Susanne maximaal sexy de aandacht te geven. Begrijp me goed, dit is geen vervelende plaat, nummers als het eerder genoemde “If I Kissed An Angel” of “Toward The Dawn” verdienen meer aandacht. Mogelijk zou de inhuur van een kritische producer wonderen kunnen verrichten. Inmiddels is er trouwens alweer een single uit. Ze lijken niet te stoppen.

mij=Green Monkey Records

File: Fur For Fairies – Fur For Fairies
File Under: Familieprojecten

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven