March – Stay Put

March – Stay PutNa de EP In The Air versterkte het Bredase March zich met extra gitarist Erik van Haaren. De band had daarmee zijn punkrockgeluid een extra moddervette gitaarbasis meegegeven. En, dat pakt prima uit op deze eerste volwaardige CD van de drie heren en één dame. March moet het hebben van de stevige, voortreutelende maar melodieuze punkrock met rafelige grungerandjes. Een beetje zoals The Bronx. Of als The Dirty Denims, maar dan zonder rock-‘n’-rollinsteek. Zangeres Fleur van Zuilen laat er met haar grofgeraspte stem geen gras over groeien. Ze bewaakt het speltempo van alle songs op deze plaat en die is en blijft bovengemiddeld hoog. Door alle riffs, soli en helder geproduceerd drumwerk door hoor je op Stay Put dat de basis van de songs bij de meezingbare en herkenbare poprock ligt. Beste voorbeelden zijn wat mij betreft “Big Wave” en “Dead Of Night”. Het zijn songs die je bijblijven, die prikkelen en die de improvisatie opzoeken, maar wel met één gezamenlijk afgesproken uitgangspunt. March blijft op zoek naar de aanstekelijkheid om een puik punkrockplaatje af te leveren. Het is de band gelukt. Wendy O’ Williams van The Plasmatics mag zich zorgen gaan maken om de concurrentie uit Breda.

mij=White Russian

File: March – Stay Put
File Under: Punky focus op herkenbare melodieën

De band toert momenteel:

27-05 – Castricum – De Bakkerij
28-05 – De Dukdalf – Wieringerwerf
02-06 – Cul De Sac – Tilburg
03-06 – Boothill – Amersfoort
07-06 – Dynamo – Eindhoven
17-06 – La Strada – Goes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven