Nada Surf – You Know Who You Are

Nada Surf - You Know Who You AreDe noeste werkers van Nada Surf timmeren al een dikke twintig jaar aan de weg. Dat ze nooit meer de wereldhit “Popular” zullen evenaren, commercieel gezien bedoel ik dan, is denk ik geen probleem voor ze want onverstoorbaar komen ze eens in de paar jaar met nieuw werk. You Know Who You Are is het achtste album. De hoofdmoot is ook dit maal weer licht melancholische en bijzonder melodieuze indiepop met hoofdrollen voor de heerlijk gitaarpatronen en onderkoelde zang. De typische melancholie die ze in het verleden wel vaker lieten horen wordt op deze plaat bijna perfect tentoongespreid, bijvoorbeeld in het erg mooie “Friend Hospital” en het berustend optimistische “Victory’s Yours”. Nu en dan kabbelt de indiepop van Nada Surf anno 2016 wel heel onopvallend voort totdat je toch weer verrast opveert bij het horen van een simpel maar doeltreffend blazersarrangement, in “Out of the Dark”, of wat ruigere gitaareffectjes. De teenage angst waarmee Nada Surf groot werd is allang een midlife crisis geworden maar blijft erg lekker muzikaal vermaak bieden.

mij=City Slang

File: Nada Surf – You Know Who You Are
File Under: ouder en wijzer
File Social: [Twitter]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven